S A H A B AT SELAMANYA

2:01 PG


Walaupun korang ada kawan lain tapi diorang 
bukan tempat pengganti aku kan ?
tiada sapa pun yang boleh gantikan tempat 
aku disisi korang kan ?

Assalammualaikum . hye there :') tadi yang bertudung merah kat dalam gambar tu mesej . Dia cakap dia  tengah otw balik Subang , rumah mama dia . dengan serta mertanya mira nangis . tak tahu kenapa boleh nangis . mira tahu mira memang boleh jumpa dia nanti . But , mira rasa tacing sangat sekarang ni . sebabnya , dia pergi Subang bukan macam sebelum2 ni . nak masuk sekolah dia ada dekat Tapah dah . But sekarang lain .

itulah dia , budak debab . ehee . 

Okayy , kenapa mira cakap skrg ni lain ? sebabnya , lepasni kami tak sekolah dah . Dan dia takan balik tapah nak share dia beli baju sekolah apa , kasut sekolah apa , beg warna apa . semua tu tak wujud dah nanti . Every year , dia mesti share dgn mira and maya apa yang dia beli . Bukan menunjuk , memang kami macam ni , sebelum masuk sekolah masing share barang2 sekolah . herm .  

Bila dia hantar mesej yang dia otw balik Subang tu , mira nangis lama sangat , sampai hidung dah jadi hidung badut dah . Kami tak pernah pisah lama lama . bila pikir dia nanti life dia dekat sana and liife mira dekat sini . mesti rindu dia sangat sangat . crying .

ekh ? nama dia FATIN FARHANA BINTI ALANI . lupa nak mention . haha . dia ni manja dengan mira . Kan teyn ? hahaha . suka cerita macam2 . Dia ni juga tempat aku menumpang kasih . aceceh . Bila aku perlukan someone untuk pinjamkan bahu , dia always ada . Dengar jelah apa yang mira cakap sampai kekadang tu dia tak paham apa yang mira cakap .  lol . Kalau kat sekolah dari mulut dia ni mesti ada je cerita . non-stop diary yang dia sampaikan kat mira . haha . 

Bila , kami gaduh dia mesti ego tinggi tinggi gunung Kinabalu . sepatah pun tanak cakap dengan mira :/ Tapi , ada sekali tu . dia tacinglah kononnya tu . busssh ! dia hambur ayat pedas gilah kat mira . sampai balik sekolah dia tak tegur mira . ayat-ayat dia tu sampai buat mira nangislah kat dalam kelas tu . masa tu form4.  Then , malam tu jugak dia datang mintak maaf kat mira . atotot . kelakar sangat . malam malam gelak2 dekat depan rumah mira . ohmai , kelakar and comel sangat masa tu .  ingat lagi ayat dia .

Mira aku minta maaf , sebab kasar dengan kau dekat sekolah tadi . Salah aku .

herm , budak ni tersangatlah aku sayang maya pun juga . Dari kecil kami kawan start tahun satu sampai form5 mira , maya and fatin ni satu kelas . tak pernah berpisah . bila petang kekadang tu sembang and gosip2 dekat depan rumah maya . kalau malam ,kekadang tu pi rumah fatin teman dia dekat rumah kalau opah dia pi masjid . Tapi , skrg ni mira tak duduk satu kg dgn dorang dah . mira dah pindah taman . :/ kalau ape2 hal mira mesti takde nanti . okayy nangis .

Tapi takpe , walaupun rumah dah tak dekat , walau kita tak selalu jumpa . Kita tetap SAHABAT . tak mungkin berpisah kayy . Amin .
nak cerita panjang lagi tapi ngantuk sangat ni . tata

You Might Also Like

0 comment