ALLERGi ?

10:30 PTG

Haiii , uhuk , GATAL GATAL GATAl . sape gatal ? awak awak awak ? hee . kawan-2 saya tak gatal lah . nieyh nak ngadu kat uoooollllllsss  . saya diserang penyakit alergik . L habis muka saya ditumbuhi dgn ruam-2 merah yang bertompok tompok di pipi , dahi , and dagu ! sangat tak dapat nak menahan kegatalan dimuka . nak garu tak boleh . sebab kulit kita nieyh sensitive woo . nanti habis bercalar balar or lukaluka woo .

Si gatal ini , terjadi malam semalam . seelok-elok lepas habis buat kuih raya . dengan tetibanye , pipi sebelah kiri gatal-2 . sya ponn gosok lah . then , rase mcm ade bngkak-2 . tengok kat cermin . NAH ! merah . adudu. ingatkan gatal-2 biasa jer . sebab sya nie ada resdung . tu yang pimple merata di muka ku ini .  masih dalam waktu membasmikan pimple-2 yang ad dimuka dan sedang mencari ubat-2 yang boleh menghilangn kan pimple ini . okay sudah jauh dari tajuk .

muke kesian :P



Sahur tadi bangun , still ada merah-2 n bngkak-2 lagi . pipi merah-2 macam kene penampar jerr . then , waktu tghari macm tu . dah tak tahan sangat dah . mak suruh pi hospital . takot kalo nanty jadi lebih teruk . ARGGHHH ! jumpa doctor paling aku tak suka . bukan sebab apa , just takut nak dengar keputusan doc tu . sampaikan jantung aku berdegup laju tauk .

Aku with abg en aku ponn pegilah HS . naik motoreyy . sampai-2 , tengok takda orang ponn yang datang untuk merawat diri . Okayy lah tu , Alhamdulillah la . takder yang sakit nak raya  nieyh . sampai tu , kene larh daftar dulu . takan terus je melulu pi jumpa doc kann . tungu tiga minit . nama aku di panggil . agagagga . damdamdum jatung berdegup # ekh , macm lagu raya plak degupan jantung aku .
Masuk jer , doc terus Tanya . gatal-2 ek ? aku ponn ckp la haah . then, doc tu suruh duduk . check tekanan darah . check suhu badan kat teliga . dia tanya “:

Doctor: adik makan apa semalam. 
Adik tu : ikan terubuk .Lepastuh , terus die cakap .
Doctor: okayylah , saya akan bagi awk dua injection . 
Adik tu : ha! Kat mane ? ( aku tanye sebb aku inggat kan pong--- )
Doctor: baring di katas katil tu .

Aku pon pegi lah baring atas katil tuh . jantung aku usah ckp lah . Berselawat je aku  . weyy , dua kottt . tamak nye doctor tu sampai nak bagi injection sampai dua kali .then , abg MA nieyh sapu lah ubt vius yg first kat bahu . perggh ! jarum die berkilau tuh , panjang usah dikenanglah . tapi taderlarh sakit sangat mcm yang second nieyh .

Yang second plak kat pegelanggan tangn , MA tu tepuk-2 mencari urat aku . nak jer cakap  “pakcik janganlah tepuk kuat sangat . sakit “ . tapi terungkap  plak ayat tu . aku ter”HA” sikit . then pakcik tu Tanya .

Uncle MA : takut kene cucuk ke?Adik tu: HA`ah .


nie die ubatnyer

Aduyaii , sape tak takot kene cucuk pakcik oiiii . aku tutup mata taknak tengok , pedih sesangat . Firstime ,aku kene mcm nieyh . maybe ad hikmah disebalik semua nieyh . Alhamdulillah ! DONE !doktor bg losion , ubat dua jenis . then aku boleh balik ! But , kat atas motor tetiba aku pitam . aku suruh abg aku bwk laju . sebb aku dah nak tumbang dah . Sampai jerr , kat ruma . terus baring ! semua Tanya . kene berape cucuk . aku ckp dua , yang ayah aku ckp ‘ selalu nye orang spt satu je . tapi adik dua . waa ~ special punya tu” .==’ . aku terus tidur . ZZZZzzzzzzz~

Bangun tido tangan yang kene injection lenguh sangat-2 . mak kate , kesan ubat n vius tuuu.

p/s: sakit-2 aku taip tok sahrenan kawan-2 blog aku ni . Sharing is caring . aku harap korang semua dapat raya dengan sihat and happy nya . nanti raya , aku tak payah pakai blusher dah . muka aku dah penuh dengan blusher warna  merah ^^ . Doakan saya cepat sembuh !

.

You Might Also Like

4 comment

  1. kecian sistera aq sowg nieyy .
    t bekk lh tuhh jazz saba n mamam ubatt tuhh . :DD

    BalasPadam
  2. muka adq belah kanan merah jerhh .
    nth npew ?

    BalasPadam
  3. @eyrayerppp ! gatal-2 muka . tak boleh makan seafood tiga hari dik .

    BalasPadam
  4. huhu ~ t akq sehat lhh .
    jazz mamam ubat tuhh .:)

    BalasPadam