FIXIE kau !

11:01 PG

heyy , hari tu aku ad tengok majalah 3 . mase tu die ad siarkan pasal basikal fixie yg ngah popular sangat skunk nie . mase tu aku tengok nan ayah n mak aku . majalah 3 tu tunjuk la macam maner na bwk ‘fixie’ tu kan . yelarh ta ber’brek’ . tgk basikal tu mcam kacang jer na bwk . tapi org tu kate kalo ta pandai bwk bahaye . AHAH *saje dusta tu aku yg ckp . yelarh . bende tade brek . kalo na brek kene pandai control pngayuh tu . kalo ta pandai mau jer masuk dalam longkang . takpon langgar kereta orang . takpon langgar anjing gila , takpon bnyk plak takponnyer plak . UHUH .

tapi mmg smart FIXIE nie , ad style larh plak kalo bwk die . fixie nie ad dua jenis . tapi aku tak ingat jenis-2 tu . basikal fixie nie asal daripada org yg lwn lumba basikal kat trek tu kan ? macam hazizul hasni saye tuwh . Ahak ! perasan jer ko budak . dalam majalah 3 tu die ad skali . kne temu bual . HUHU .

mase tu , aku kan tengok dgn mak n ayh aku . ayh aku ckp :

Ayah : nak beli larh satu , pastu letak kat blakang lori . nanti kat Cameroon boleh bwk .

Aku dah excited dah dgr ayah aku ckp nak beli . siap aku sokong-2 suruh beli . muke ayh aku serius jer . rupe-2nye ayah aku saje je main main . HUH ‘ punah harapan . HAK3 . lagipon harge ‘fixie’ tu ad yang sampai beribu . kopak duit ayh eden . basikal kat ruma nie pon ta bawak sangat pon . walaupun hargenye berates je . HAHA.

p/s: ayah adik nak camera DSLR sebijik . HAHAHAHA

You Might Also Like

0 comment