beli buku !

11:11 PTG

Heyyy uooall(s) ,what’s up babeyh ? haha .  hari nie , hari yg tidak memboringgkan , sebab petang tadi dlm pkol 1 macam tuw , aku , akak ika aku  and thaqif pegi Kampar . aku pegi Kampar sebab nak beli buku kat rydem . tol ke ejaan die ? . kebetulan akak aku pun nak beli buku , sebab die masuk form6 . so decide lar same-2 na g Kampar . So, aku ajk la bantal busuk aku tu skali . huhu .

So , aku beli buku tu pkai duet biasiswa aku ,  sebb aku nye bku-2 tak berape complete lagi kan , tuw yg nak pegi Kampar , sebb kat tapah ta bnyk pilihan . huhu . lagipun dah biase beli kat rydem tuh . boleh buat pilihan . aku beli buku latihan dgn buku nota . sumenye ade lapan larh . dan hargenye mencecah  RM 63.15 . huhu . aku kluar seratus jer biasiswa aku . kalo kua banyak kunk beli bende-2 yang tak sepatut dibeli nye pun . adoi . akak aku beli buku memg bapak tebal larh weyh . yelarh , dah taraf u kan mestilarh tebal-2 belaka . nanty aku masuk u ponn begitu juga .

Okeyh , dah abis pilih-2 buku then , bayar . perut aku plak dah buat koir sepanyol die larh kan . sebab sebelum pegi tu just makan chipsmore cicah nan tea jew . tu pon pagi-2 pas solat subuh tu kan . memang sekejap jela rase knyang nye . so , akak aku ajak pegi pizza hut . sebb die dari ruma ckp nak makan pizza . aku ape lagi on jer kalo bab-2 makan nie . memang favourite aku larh . kami pon g larh ke pizza hut dgn berjalan kaki . Kampar nie memg  aku dah biase pegi . memg tmpat aku jalan-2 .

Okeyh , dah puas jalan . smpai lark at pizza hut tuwh . dan lepak kat tngkat ats . duduk-2 oder-2 sume-2 . dan time to waiting larh derr .  mendap jelarh kan . rugi pulak tak bwk notebook aku . sebb kat situ kan boleh on9 ade wifi . taderlarh mendap sngat kalo bwk nb . kami sembang jelarh weyh . tu ponn lebih bnyk diamkan diri darpd sembang . aku bukan nye jenis mulot yg ade jer nak citer . aku nie tak peramah macam kome . huhu . after twenty minutes waiting , sampai jua air , aku order air lemon tea apetah . rase mcm ubat jerlarh . yg thaqif order mango tango  and kak ika air asam boi pebende tah name air tu . sampai plak pizzanye . kami pilih pizza yg ad cheese tuh yg baru pnye tuwh . aku tak tawu ape name die , sebb aku ambik tau kesedapan makanan tersebut saja . ngee ~

Makan-2 sampai buncit .  and ape lg bayarlarh . huhu . kak ika yang blanje ! haha . baik benor aku ika . bagus bagus aku suka itu . huhu . total sumenye dalam RM 54 . huhu . alrh tuwh pon mintak kat mak . kiki . mak aku bg 50 rnggit tok makan pizza tuh .dah kenyang jalan balik g bus stop . dan tunggu bas . masing-2 ngantok jer . huhu . mase kat dalam bas tu kak ika tido . aku nan takip sembang jer . huhu . sampai kat tapah g due buah kedai . Then , masing-2 membawa diri untuk pulang kerumah . ^__^v .

Untunglarh akk ika dah ade lesen  moto. Nanty amek lessen kerete plak . t pi Kampar naik kerete jelarh , tayah nak berpanasan kat dlm bus yg airconnye tak terase . -__-‘ 

You Might Also Like

0 comment