Hang out with cousin

10:08 PTG

Assalammualaikum  w.b.t

Haii guys . Isnin haritu seharian pergi Ipoh dengan Acu , Anis , Ika and kak Wani . Lama tak hang out dengan dorang tau . Bila dah keluar sama-sama memang gempaklah . But , Mimie my twin tu tak ikut . disebabkan sibuk bekerja di Secret Recipe . haha . So, dia kena tinggal . Dusssh !

So , the main point pergi Ipoh sebab nak cari barang-barang untuk majlis pertunangan acu  . A week lepas raya cina dia bertunang . sebabtu dia ajak anak-anak buah kesayangan dia ni pergi ikut dia . Mula plan kata nak tolak pukul 9 am . But , kak wani bangun lambat so pergi pukul 10 am . Okayy , aku just tahu kami nak pergi ipoh je . but , bila sampai ipoh acu bawak kereta pusing tempat yang sama sampai 4 5 kali . dekat dua jam jugaklah dalam kereta . Aku pun ikut jelah dengan tak tahu ape ape . sebab tengah gegila karoke dalam kereta pakai radio Era je . haha

Rupanya , acu pusing satu ipoh tu just nak cari Jalan Kuala Kangsar . Acu kata kat tepi jalan tu ada kedai barang hantaran . aku dengan kak wani dah perasan dah kedai hantaran tu . But , acu still tak caya jugak . haha . Lepas , Anis telefon kawan dia tanya tempat tu . Barulah kita orang sampai ke destinasi . Kedai tu memang macam yang kak wani katakan . jalan yang kita ulang alik 5 kali tu padahal tulah yang sebenar-benarnya kedai tu berada ..

before sampai kat kedai tu kami singgah kat kedai makan . Semua dah kelaparan yang amat sangat . Dengan tidak bersarapannya . Habis kami pelahap makanan kami dalam masa 30 minit je kat kedai makan tu . hahah . terasa cepat sangat . Then , lepas makan terus pergi ke kedai yang jual barang hantaran tu .

Sampai je dekat kedai tu , semua gelak . Sebab , kedai tu 3 4 kali dah kami nampak . adoyai . Masuk je dalam kedai tu mira rasa best sangat . sebabnya mira ni suka barang-barang yang untuk hias-hias rumah ni . Then , kat situ banyak sangat bunga plastik yang cantik-cantik . Macam dalam taman bunga plastik pun ada dah .

see siap ada model lagi . hahaha

Oleh demikian kerana , saya dan anak buah acu yang lain menjadi pereka dan pembuat pelamin acu bertunang nanti . maka , kami dengan sedaya upaya kami cari barang-barang tu semua . 


Yg baju merah yang nak bertunangnya .

anak2 buah lebih excited drpda acunya :D

Mak cik yang terakhir nak bertunang lagi-lagi sangat rapat . memang semagat waja lah kami . siap Akak-akak yang kat atas ni sponsor U know ? Lepas beli barang hantaran kami pi pulak GM Ipoh nak cari kain untuk langsir background pelamin tu nanti . See ? Semangat kan ?


Masa ni dah pening . Taktahu nak pilih kain apa . warna-warni kain-kain dia . Otak pun jadi blurr . Hentuk kat dinding maybe okayy kot masa tu . Seriusly penat sangat . Time acu cari baju tu tak larat dah nak jalan . haha . But , We love you ACU . 

Dah siap beli barang-barang yang perlu . Alang-alang dah dekat dengan River Walk kat Ipoh tu kami pun singgahlah sekejap . Cuci-cuci mata dengan cahaya lampu kat pokok-pokok tu . Dah macam dekat ICT Shah Alam tu je . 












Hilang sikit penat bila datang sini . But , sekejap je kat situ sebab hujan membasahi bumi tetiba . So , kami pun pergi dari situ . then , OTW balik tu singgah makan dulu kat tepi jalan kat simpang pulai . Perkenakan nasi goreng ayam . Lapar sangat-sangat dah masa tu . ehee . okayy , arios .

You Might Also Like

0 comment