Sweet Duo

11:23 PTG


 Assalammualaikum , Hye korang . sekarang ni ramai yang kawin muda kan ? lepas SPM ramai yang terus bertunang and kawin . bagi mira , kawin muda ni tak salah . sebabnya , kalau kawin muda ni boleh mengelakkan maksiat . And , dapat menjalinkan sebuah ikatan yang sah and halal disisi agama Islam dan terutama sekali disisi Allah s.w.t .

Tapi , ada ramai juga yang macam tak setuju kalau remaja sekarang kawin awal sebabnya , zaman sekarang teknologi dah maju . Mereka-mereka yang tak setuju ni lebih mementingkan kerjaya untuk kejayaan akan datang . yelah setiap orang ada pandangan mereka sendiri . Orang dulu-dulu pun kawin awal . tak heranlah kalau generasi sekarang ni nak kawin awal kan ?


okayy forget about it . nak cerita pasal sweet duo ni . wuhuuu . mira terjah blog akak comel ni . Dia ada cerita pasal wedding dia . woooo . Sangatlah superb wedding dia . Namanya Irine Nadia Marcello . Sis ni kecil dan comel . suka tengok muka dia yang comel tu . Sis ni kawin awal tau , dia kawin umurnya 20 kot . tak ingat sangat .
curi gambar di fb beliau

Mira tengok video and gambar kawin sis ni , Sejujurnya entah kenapa boleh pulak hati ni terharu , and tersentuh  pulak ==' . Dalam masa yang sama terselit rasa nak kawin masa tengok semua tu . okayyy dah gatai  lettew . Pasangan ni sama comel sama padan .

Dorang ni kenal kat facebook je . double wow ! tengok video ni


Masa tengok video ni . Waaaaaaaaaaaaa sweetnya . nak jugak nak jugak . Padahal tengah-tengah malam melayan video ni . Untung betul kak Irine ni . Sekarang sis ni dah berbadan dua . ala tomey tomey . Even tengah pregnant pun sis ni pi kuliah taw .

From me : Hope this sis and her husband berkekalan hingga ke akhir hayat , dapat anak yg comel soleh dan solehah . 

You Might Also Like

4 comment

  1. semuanya sama je awal ker akhir..
    awal kahwin sebab jodoh dah ada so kahwin je lah hehehe...:)
    kahwin akhir mungkin jodoh belum ada so better keje je dulu kot2 jumpa jodoh Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yerp ! betulbetulbetul . bestnyah :D *gatai

      Padam
  2. bagus kahwin muda ni.alhamdulilah jodoh irine awl.

    BalasPadam